art tri vinterträning

Säsongen 2010 har varit fantastisk på många sätt. ART TRI har upplevt mängder med utvecklande och utmanande aktiviteter, vi har genomfört prestationer som har sammanfört och inspirerat människor och nu när ART slutligen blivit en förening så har nya möjligheter uppstått inför 2011, möjligheter som vi självklart ska förvalta på bästa sätt.
Under november kommer vinterträningen inför kommande säsong att påbörjas. Gemensamt för all träning med art tri är att samtliga träningspass kommer att vara öppna och anpassade för alla, att all träning kommer att vara rolig, prestigelös och inriktad på välbefinnande samt att vår träning ska bygga på långsiktighet och kontinuitet.

 

Söndagssimning
Söndagar kl 0900 på Simhallen / Sundsvall. Ca 4-6 simmare/bana. Ett gemensamt upplägg är inte nödvändigt, men en mer eller mindre sammanförande strategi för simpasset kan minimerar trängsel och minska risken för onödiga kollisioner och irritation.  En tanke är att inleda med 30 min av teknikförbättrande övningar och sedan avsluta med 30 min ”tempo”-träning.

All simträning kommer att vara basal, enkel och utgå från den enskilda simmarens färdigheter. Tävlingsinriktade moment kommer ej att uppmuntras. Alla är välkomna.

Tisdagstempo

Tisdagar kl 0630-0730 Simhallen/Sundsvall. Ett tempo- och intervall-baserat simpass där snabbhet, mjölksyra och hög intensitet står i fokus. Med ett genomtänkt program kan simmare oberoende av nivå sammanföras i en bana.

Torsdagsteknik

Torsdagar kl 0630-0730 Simhallen/Sundsvall.  Teknikövningar med dolme, paddlar, fenor, platta och anpassade övningar för ffa frisim, men även övningar för andra simsätt. Jag är övertygad om att en simmare aldrig kan bli för bra eller vara för dålig för att träna teknikförbättrande övningar.

Förslag till hur de olika passen kan genomföras kommer senare.

Lördagslöpning

Lördagar kl 0900 vid Ö-grillen / Alnö. Lågintensiv och stillsam löpning med utrymme för prat, kontemplation och själavård. Alla är välkomna att delta och alla kommer att få lika möjligheter till en bra löptur. Ingen kommer att lämnas bakom eller tappas bort. Någon officiell tidtagning eller annan typ av tävlingsorienterad utvärdering kommer ej att finnas. Löpning med vibram kommer självklart att uppmuntras.

 

Klas Sjöström ( klassjostrom@hotmail.com )

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.