ART VR 2014 Sub 9 – Studie om överbelastningsskador

Alnö Race Team Forum Vätternrundan ART VR 2014 Sub 9 – Studie om överbelastningsskador

Detta ämne innehåller 1 svar, har 2 deltagare, och uppdaterades senast av Profilbild Jonas Rydlund 5 år, 2 månader sedan.

Visar 2 inlägg - 1 till 2 (av 2 totalt)
 • Författare
  Inlägg
 • #12739
  Profilbild
  Marcus Matteby
  Deltagare

  Hej,
  Jag blev i fredags kontaktad av Emma Karlsson som ansvarar för den studie Linköpings Universitet bedriver om överbelastningsskador bland motionscyklister.

  Den vänder sig till de som tänkt cykla i subgrupp under 9 timmar.

  Läs igenom beskrivningen nedan och anmäl ditt intresse i tråden, ange den mailadress som du vill bli kontaktad på.

  [size=14]Beskrivning:[/size]
  En majoritet av motionscyklister, cirka 85 %, drabbats av någon typ av överbelastningsskada eller besvär. Linköpings Universitet genomför en studie med syftet att kartlägga överbelastningsskador bland motionscyklister i Sverige och se hur dessa påverkas av träning.

  Du som kontaktperson för en grupp cyklister som planerar att cykla Vätternrundan 2014 i en subgrupp under 9 timmar tillfrågas att ingå i studien.

  Cyklisterna bör vara mellan 18-55 år, tidigare cyklat Vätternrundan minst två gånger eller cyklat för motion minst 800 mil (motsvarar två säsonger) och tränar cykel minst tre timmar i veckan eller tre dagar i veckan.

  Deltagaren i studien kommer att medverka under totalt tre månader, med slut två veckor efter Vätternrundan och all kontakt kommer ske via e-mail. Deltagarna kommer att delas in i två grupper för jämförelse av resultatet. I början kommer varje deltagare att fylla i en enkät med frågor om sig själv, träningsvanor samt besvär och smärta från någon kroppsdel. Sedan kommer deltagaren varje vecka få ett mail med en kort enkät med frågor om hur mycket du har tränat samt om du har besvärats av några skador. Det tar cirka 15 minuter att fylla i enkäten.

  [size=14]Projektansvarig:[/size]

  Emma Karlsson Joanna Kvist

  Leg Sjukgymnast Leg Sjukgymnast, Biträdande Professor

  Linköpings Universitet Linköpings Universitet

  #12740
  Profilbild
  Jonas Rydlund
  Deltagare

  Jonas Rydlund

  Rydlund@msn.com

Visar 2 inlägg - 1 till 2 (av 2 totalt)

Du måste vara inloggad för att svara på detta ämne.