Högakusten trampet 2015

Alnö Race Team Forum Cykling Högakusten trampet 2015

Detta ämne innehåller 0 svar, har 1 deltagare, och uppdaterades senast av Peder Olsson Peder Olsson 4 år sedan.

Visar 1 inlägg (av 1 totalt)
 • Författare
  Inlägg
 • #25396
  Peder Olsson
  Peder Olsson
  Forumledare

  Lördag 8 aug. Kramfors. Sol och varmt. Svag-måttlig nordost.

  Tidigare ”Broarna runt” har nystartats av Högakusten cyklisterna och en 95 km (92?) och en halvsträcka på kanske 5 mil erbjöds. Kramfors-Bollstabruk-Dannero-Sandslån-Lugnvik-Gallsäter-Nora kyrka-Hornö-Sandöbron och in mot mål i Kramfors. Inte jättemånga i långa sträckan. Gissar på 40-50 st. Räknade till 15 ART-tröjor på startlinjen. En kille med ngn form av Estonia dress såg lite hårig ut men i övrigt dominans av HCK och ART cyklister.

  Masterstart efter MC och efter 1-2 km släpptes fältet och några av oss ARTare drog upp farten och efter en halvmil tvingade vi upp HCKcyklisterna också. Efter 12 km svängde vi nordväst och det bjöds kantvind. Gjorde en stöt i en backe och ingen gick med, tänkte att jag mal väl på ett tag och ser om några stöter ikapp. Efter några km kommer Janne i eget majestät susande. Då var vi 2 och kunde lägga oss strax över tröskel en stund och avståndet ökade till klungan. Vid Dannero såg vi en grupp på kanske 3 cyklister och vi eldade på lite lagom, skulle de ikapp skulle de få kosta lite. Efter Sandslån hade vi medvind ner längs älvens norra sida och vi såg att avståndet ökade, 1.30 räknade Janne ut halvvägs ner mot Sandöbron när vi siktade förföljarna i en lång raksträcka. Nere vid Sandöbron och den härliga uppförsbacken norrut hade vi rullsnitt en bra bit över 40 kmh inkuderat masterstart. Vi pratade ihop oss och körde jämnhårt partempo hela vägen runt och ända in mot Kramfors. Riktigt nice att få ligga i utbrytning med Janne! Inget gnäll och ingen teater. Vi hade ingen aning hur de körde i klungan men 5 km innan K-fors fick Janne för sig att vi hade förföljare så vi eldade på in mot mål. Rullade mer eller mindre tillsammans in mot målet och fick blommor, korv, macka och kaffe. Janne hade sett i syne.

  Kan verkligen rekommendera loppet. Galet fina vägar, knappt nån trafik, 19 st flaggvakter gjorde vägskälen hur säkra som helst, trevliga arrangörer i start/mål. Estländaren kom in 3:a kanske 10-15 min efter oss (fd proffs som nu skulle tävla olympisk Tri i Dalarna dagen efter), en HCK:are 4:a och Henrik A in på 5:e.

  https://www.strava.com/activities/364011957/analysis

  Tack till Högakusten cyklisterna!

  Peder

Visar 1 inlägg (av 1 totalt)

Du måste vara inloggad för att svara på detta ämne.