Ingen race report från min Cy…

Alnö Race Team Forum Facebook-grupper Alnö Race Team Ingen race report från min Cy…

Visar 15 inlägg - 1 till 15 (av 26 totalt)
 • Författare
  Inlägg
 • #35888
  Alnö Race TeamAlnö Race Team
  Keymaster

  Skrivet av Therése Lundgren Fd Åström (ej medlem?)

  Ingen race report från min Cykelvasa Öppet spår, utan en skaderapport. Cykelförbud minst 6 månader pga risken att ramla, men sen är det bara köra enligt kirurgen!

  Jag kraschade på Cykelvasan i ca 40 km/h. Landade på ansiktet, slog över på rygg via nacken. Falu lasarett hittade inga frakturer (dock ett antal trasiga tänder), sydde ihop mig i ansiktet under en 2 timmar lång op. Efter 3 dagar av fruktansvärd ryggvärk hittar de en kotkompression, skickas till Umeå för op. I Umeå visar det sig att kotan är kluven. Kirurgen står chockad över faktumet att jag lever och kan gå. Kritisk op i 6 timmar, och när jag vaknar upp är det första jag gör att vicka på tårna och frågar om det syns. Alla svarar “jaaa”. Jag hade ont överallt, men det var utan tvekan en av mina lyckligaste stunder i livet!

  Läkningsprocessen är smärtsam, jag har tagit mig igenom 1 av 3 dagar av fruktansvärd smärta. Imorgon flyttas jag hem till Sundsvalls sjukhus, och skrivs ut under veckan är tanken. Sen väntar en period av rehab.

  Jag har ont men jag kommer bli smärtfri, jag kommer få vissa men (synliga och icke synliga), men är så oerhört tacksam att jag är här, kvar i mitt liv och kunna vara delaktig i det.

  Tack alla som engagerat er, i ord och handling, det värmer oerhört. Utan er hjälp och stöttning hade vi knappt fixat detta. Känslorna svämmar över när jag tänker på er, hur lyckligt lottade vi är!

  #35889
  ProfilbildAnnette Malmgren
  Deltagare

  Välkommen hem imorgon!! ❤️

  #35890
  ProfilbildMarcus Dahlberg
  Deltagare

  Säger som Annette; Välkommen hem! 😊

  #35891
  Peder OlssonPeder Olsson
  Keymaster

  Fy tusan vilken historia!

  #35892
  ProfilbildRoger Hugosson
  Deltagare

  Usch vad otäckt! Fantastiskt ändå att det gick så bra.
  Hoppas att det fortsätter så!

  #35899
  ProfilbildOla Enebro
  Deltagare

  Men usch, vilken resa! Skönt att du fortfarande finns bland oss. Vad föranledde kraschen? Jag upplevde min Cykelvasa som väldigt lugn och städad (grupp 17) och att varningsskyltarna för olycksdrabbad sträcka gav resultat i form av lite lugnare körning. Men marginalerna kan ju snabbt bli mindre än man tänkt sig – jag sköt en tappad vattenflaska rakt ut i skogen med framhjulet och kom väl undan med blotta förskräckelsen.
  Makes you think.
  Krya på dig!

  #35900
  ProfilbildMats Gustafsson
  Deltagare

  Å herre gud! Visste inte… Jag var där då. Följde Lukas 45:a
  Hoppas du läker ihop bra…

  #35901
  ProfilbildLars Antonsson
  Deltagare

  Usch, aldrig roligt att läsa om olyckor, stannade själv vid en hemsk olycka 2015 som jag vet gett men för livet, hoppas dina blir så lindriga som möjligt och att du tillslut känner att idrott ändå ger mer ön vad det “tar”

  Krya på dig!

  #35902
  ProfilbildJohan Ording
  Deltagare

  Krya

  #35903
  ProfilbildMikael Sedin
  Deltagare

  Herregud!! Tur du är en hårding

  #35904

  All rehabkraft till dig nu! Otäck händelse som kunde ha slutat ännu värre helt klart. Önskar dig ett snabbt och stabilt tillfrisknande. Ha tålamod och uthållighet!

  #35905
  ProfilbildEmelie Lindeberg
  Deltagare

  Usch och fy för kraschen, men vilken tur i oturen iaf att du faktiskt klarade dig “hyfsat” bra med tanke på.hur det hade kunnat gå. Hoppas kroppen återhämtar sig fort och att du vågar dig upp på cykeln igen när det är dags 😀

  #35915
  ProfilbildJan-Erik Wikman
  Deltagare

  Jäklar vad kraschen tog hårt , blir otroligt rörd av det du skriver och är fantastiskt glad att allt gått bra , man lär sig att livet kan ändra Sig snabbt små marginaler , kämpa på nu så är du snart uppe på 🚴 igen Grön-blå gänget saknar dig 6 månader fixar du lätt 💪 är ju snart vinter ändå 😉 kör bra rehab nu så är du snart igång igen , stora rehab och styrkekramar 👍

  #35916
  Alnö Race TeamAlnö Race Team
  Keymaster

  Skrivet av Nina Ölund (ej medlem?)

  Meeen usch vad otäckt!! 😳😕 Krya på dig!! 💪🏼

  #35917
  ProfilbildPer Fläckman
  Deltagare

  Skakande att läsa! Hoppas resten av läkeprocessen går lika bra! Tänker på en kompis som dök från en brygga rakt på en sten å fick frakturer på nackkotor första veckan i september 2002 men premiärade VR året därpå! Krya på dej så tar vi en fika på Pink Ladys till våren igen vid nåt lämpligt klungträningstillfälle!

Visar 15 inlägg - 1 till 15 (av 26 totalt)
 • Du måste vara inloggad för att svara på detta ämne.