RR Vansbro Triathlon

Alnö Race Team Forum Triathlon RR Vansbro Triathlon

Visar 12 inlägg - 1 till 12 (av 12 totalt)
 • Författare
  Inlägg
 • #14695
  Tommie Nilsson
  Deltagare

  Simningen: Var lite osäker på sim formen så jag valde att starta längst ut i älven för att slippa den värsta trängseln, detta skulle visa sig vara ett litet misstag. Simmade ganska lätt ifrån övriga som hade valt samma taktik, men efter strandkanten gick det betydligt fortare och jag missade svansen på tåget med 20-30 m som inte var värt att försöka täppa. I mål så hade avståndet växt till 80 m.

  Växling 1: Gick relativt bra bortsett från att jag inte spände skorna.

  Cykling: Började med katastrof när jag konstaterar att jag vinglade för mycket för att knäppa igen skorna under färd, stannar till och lyckas ramla när jag inte löser ut höger sko. Upp på cykeln igen redan lite förbannad så är det dax för nästa problem när jag inte får upp kedjan på stora klingan…. ett par försök senare så blir jag tvungen att stanna och lyfta på den för hand. Riktigt irriterad och sugen på att bryta så rullar jag iväg och börjar trampa mot första vändpunkt, efter ett tag flyter det på ganska bra och rullsnittet ökar… Efter ca 20 km börjar ryggen att ömma p.g.a.den ovana sittställningen på min nya TT. Efter 45 km blir det lite bättre tryck igen efter att jag varierat in stående cyklingen på lämpliga ställen. Avslutar cyklingen med ett rullsnitt strax över 38 km/t.

  Växling 2: Flyter på ganska smidigt, ett stort lyft med racelaces i skorna som vi fick i startpaketet.

  Löpning: Första 7 km flyter på fint i 4:30 tempo, efter det börjar det gå tyngre och kilometer tiderna börjar närma sig 5 min. Efter 12 km blir jag passerad av Mikael Edlund och börjar bli orolig för att Tomas E ska hinna ikapp. I mål som 23:a och 2:a efter Mikael Edlund med en löptid på 1:41 så var jag nöjd att loppet var över… Sluttid 4:36

  Tack till alla som hejade på oss efter vägen, samt Tomas “Ben Stiller” Edström……

  #14696
  Christer Rösth
  Deltagare

  Här kommer min RR från Vansbro Tri!

  Jag åkte ner med husvagnen redan torsdagkväll och checkade in husvagnen. Riktigt skönt att komma ner i god tid och ha hela fredagen fri till att packa upp grejer, provsimma älven etc – rogivande, svalkande, njutning!
  Fick trevligt sällskap av Per och Anna som bodde i en stuga på campingen. En camping som jag f ö kommer bo på även nästa år, ett helt suveränt läge!

  Tävlingsdagen – med ett enda mål… att ta mig igenom löpningen utan att gå.
  Alla väderprognoser hade förutspått regn hela helgen, men trots mulet väder kom det inget regn alls, bara lite fukt i luften en stund under löpingen – bara svalkande skönt! – enorm lättnad!
  Vi laddar upp med stadig frukost, gör våra morgonbestyr och beger oss till växlingsområdet. Efter kontroll av cykel och hjälm så får vi äntra området och packa upp våra pryttlar. Känner mig sömnig och har en tydligt förhöjd puls, lägger mig ned bredvid cykeln ett tag och försöker varva ner, går inte alls utan pulsen förblir stadigt hög. – tävlingsnerver!

  Simning: Efter tävlingsledningens genomgång av dagen är det så äntligen dags att få hoppa i vattnet. Ca 17 grader känner helt ok och när startskottet går så öser jag på. Lite för snabbt de första 50metrarna, måste lugna mig, andas, få till rytmen…
  Öser på i motströmmen, har definitivt ingen skön känsla, känns tungt, vill få slut på simningen, glasögonen immar igen, ser inget – känns långt…
  Till slut är det över, och så himla jobbigt var det inte, men känslan var inte bra, kämpade med att tänka positiva tankar, – positiva tankar som handlade om att det snart var dags att få sitta på sadeln…

  Växling1: Får äntligen kliva upp ur vattnet – har kört med öronproppar för första gången – ingen yrsel, stor tacksamhet för det!
  Småtrippar de 200metrarna upp till transit, problemfoten ömmar konstigt nog trots att den nu är nedkyld – oro…’
  Får av mig våtdräkten, tar tid att få på strumporna (aldrig mer på denna distans…), cykelskorna går enkelt på, trippar ut med cykeln och lämnar området tillsammans med Pernilla och Håkan som kommit ifatt i växlingen – trevligt med klubbkamrater och ett leende kan urskiljas på mina läppar.

  Cyklingen: På väg ut ur området sitter en massa ART:are och anhöriga som hejar på oss, varv efter varv. Jag kan inte nog beskriva hur värdefullt det är för oss om är på banan, jag får sköna rysningar varje gång ni dyker upp!
  Trampar på mot första vändningen, det känns riktigt bra, pigga ben som vill framåt. När det väl börjar komma lite mötande cyklister på denna bana kommer det även en och annan ART:are och vid första vändningen upptäcker jag att Håkan tagit rygg på mig och vi gör sedan sällskap under alla 3 varven – kanonkul och peppande!

  Växling2: Kommer in och det jag minns av växlingen är att det går jättebra, av med grejer och på med skor med gummiband – otroligt smidigt! Joggar ut och ber en stilla bön för att jag inte ska ha några känningar i foten nu! – Yes, inget ögonblickligen i alla fall, och då brukar det fungera! Joggar på och försöker hålla ned tempot, upptäcker att jag har kvar multiverktyget i ryggfickan och hinner tänka 3-4 tankar innan jag ser Per och Anna sitta och jäsa i sina solstolar, ivrigt påhejande får de se mitt verktyg komma som en projektil längs marken mot dem likt en rysk torped – tacksamhet över att just de, var just där, just då!
  Trippar på, gör ett snabbstopp efter ett tag och tar en närmare till på några löv som hänger på en gren… sen snabbt (nåja) iväg igen… – några gram lättare!
  Möter ART:are och supporters överallt känns det som, riktigt trevlig stämning och glada miner. Vi hjälps åt att peppa varann och det känns bra! Va kul vi har!!
  Inför första varvningen möts jag av en ambulans, jag anar varför den är där och får iskalla jobbiga rysningar genom hela kroppen och känner stor oro – otäckt!
  Foten håller och jag springer hela vägen – jag klarar mitt mål!
  När jag springer in på upploppet vevar jag med armarna och publiken svarar direkt och jag lyfts in till mållinjen av rungande uppmuntrande applåder – WOW, vilken publik!

  En skön dag, inledningsvis lite jobbig, men ack så kul vi har haft det! Jag kommer i mål efter 5:19 i min första HIM och känner mig riktigt nöjd med det!

  #14697
  Mikael Edlund
  Deltagare

  Rapport

  Helena, jag och Noa kommer fram strax efter kl 18 på fredag och får veta att startkuvertet inte kan hämtas förrän lördag morgon kl 08. Jag hämtar upp en adapter till min AquaCell på campingen och träffar även flera ART:are där. Familjen åker ut till Hunflens skidanläggning som ligger 14 km utanför Vansbro (ett riktigt knottläger, vi är alldeles prickiga) som fungerar som temporär camping. Jag monterar adaptern efter bästa förmåga sent på kvällen…

  Lördag morgon: Vaknar 07 och åker in till Vansbro för att hämta ut startkurvertet. Jag limmar mitt reserv tubdäck och inser att jag inte fått med ventillförlängare, vilket leder till beslutet vid punktering så får jag bryta. Växlar och bromsar ses över, växlarna strular vilket gör att jag kommer till “mötet” fem minuter sent. AquaCellen sitter inte bra på styret, men tack vare Christers silvertejp får jag den på plats.

  Coach KS:s ord finns i bakhuvudet när jag går ner i vattnet för start ca 8 min i kl12. Jag känner mig lugn och bekväm den här gången, ingen chock. Jag simmar igenom på 38:28, lite överkörd i innerkurvan vilket leder till beslutet att ta eget ytterspår tillbaka. Jag kör i “joggfart” vilket känns bekvämt. Övergången till cykel kan förbättras, strul med glasögon och ryggfickor.

  Cyklingen flyter på bra. Jag njuter. Blir dock orolig när jag passerar Henke som inte alls ser ut att må bra. Jag jagar vidare för att försöka ta in på alla bra simmare. Tar 32 placeringar men Tommie rår jag inte på på cyklingen.

  Går ut stenhårt på löpningen med kilometertiderna 3:31, 3:43, 3:41, 3:39, 3:42… Bella ger mig rapporter på att jag tar in på Tommie. Efter 10K slår jag av på farten, då jag inser att jag placerar mig som bästa ART:are för dagen och att det är för stor lucka till nästa placering. Jag blir dock omsprungen av en kille på de sista tre kilometrarna. Väljer att inte utmana utan spara benen till nästa helg (Jubileumsmaran i Sthlm)

  Jag är jättenöjd med min första HIM. Tack till alla supportrar som levererat tider och hejarop!

  Kul och välordnad tävling, kommer säkert tillbaka fler ggr.

  #14698
  Marie Svedberg
  Deltagare

  Då jag missat ICA-loppet p.g.a. ryggskott och fick bryta Vätternrundan p.g.a. knäsmärtor hade jag en del hjärnspöken inför Vansbro tri. Trodde nästan jag gjort det igen då jag på torsdag morgon vaknade med värk i mest hela kroppen efter att dagen innan röjt en mindre sommaräng med slö lie och därefter paddlat kanot med sonen i 1,5 timme. (Ja, hur dumt var inte det!!) Krampkänning i vader och baksida vänster lår vid varje pass under 1,5 vecka innnan oroade också.

  Fokuserade på positivt tänkande, men packade krampförebyggande tabletter och en dunderdos värktabletter för säkerhets skull. Allt detta skulle visa sig komma till användning under cyklingen då först ryggen började värka och lite senare vänster lår “krampvarnade”. Åt/drack något var 20:e minut så konstant nedräkning av tid och km samt omgivningarna höll tankarna sysselsatta. Även glädjen över uppehållsväder, skön temperatur och alla människor som hejade på efter vägen hjälpte till.

  Att springa en halvmara efter 9 mils cykling kändes i förväg som en stor utmanaing. Planen inför löpningen var därför att gåendes äta/dricka något vid varje “depå”. För att inte krokna på slutet eller få kramp skulle jag också ta det väldigt lugnt. Den platta banan som slingrade sig runt i villakvarter var lättsprungen och alla glada människor på och längs banan gjorde att kilometrarna bara tickade förbi. Gick i mål med lätta ben och en euforisk känsla: Jag klarade det!!

  Ser redan fram emot nästa år. Då ska jag ha börjat använda öronproppar när jag simmar ute så att jag inte är så yr när jag kommer upp ur vattnet. Jag hoppas också kunna komma till start med ben som känns fräscha så jag slipper vara rädd för kramp.

  #14699
  Jonas Boström
  Moderator

  Bra jobb allihopa! Dessa RR håller en träningssnål sommar levande. Här finns många tips för de som känner att man vill prova på triathlon. Det som är glädjande är att det är så många som visar att hinder är till för att övervinnas. Ett stort grattis också till bra prestationer i Vansbrosimmet och inte minst till alla medaljörer och exremt duktiga cyklister vi har i denna förening:)

  #14700
  Martin Stoll
  Deltagare

  Simning
  Tog det lugnt och kontrollerat och försökte smälta in bland alla simmare. Tyckte det kändes långt till vändpunkten,
  tittade på klockan där, 25 min, satan va dåligt. Blev stressad, men lyckades ignorera det.
  Startade på ett lämpligt ställe i startfältet med jämlika simmare kändes det som.
  Upp ur vattnet efter ca 45 min. Plats 68 i motionsfältet.

  Positivt, kände mig lugn och kontrollerad och kunde crawla hela vägen.

  T1
  Nu i efterhand ser jag att jag sölade på rätt bra. Nästan 6 min i T1 – plats 105 av 130 i motionsklassen. Av med chip, av med klocka, av med våtdräkt, på med cykeltröja på blöt kropp, torka fötter, på med dojjorna.
  Lätt att förbättra känns det som.

  Cykel
  Ut som 68:e man. Hade som mål att snitta mellan 33-35km/h. Landade på 33.5km/h. Känner mig svag när jag cyklar själv, får inte upp någon fart.
  Fick rätt ont i ryggen sista varvet och cyklingen var nog det jobbigaste på loppet. Kändes trögt och tråkigt.
  Cyklade iaf upp mig 20 placeringar.

  T2
  T2 gick lite smidigare. Av med hjälm och cykeltröja, på med löparlinne. Byte av skor. Ca 2 min tog det, 53 av 130.

  Löpning
  Kom ut till löpningen precis när ledaren varvade och gick ut på sitt sista varv. Just det momentet finns på film, http://www.youtube.com/watch?v=gDMS7N5Sdsc#t=222
  Hängde på honom några 100 meter, kände mig som superman, men kom på tipset jag fått tidigare under dagen att den första kilometern bör vara den långsammaste så jag släppte.
  I och med att jag kom ut precis när täten varvade så fick jag en dålig feeling när många sprang om mig, men det gick till sig.
  Löpningen kändes helt okej, sista varvet var jobbigt. Landade på 1.40.43 och det är jag nöjd med. Hade som mål att hålla strax under 5 min/km.
  Plockade 14 placeringar på löpningen.

  Löpningen kändes bäst och var roligast. Roligt med mycket publik som hejjade. Det är kul som fan och mycket värt att få höra hejjarop av bekanta!
  Fohlins, Bella, Laila, Carro & David, Jimmy mfl var grymma supportrar.

  Mest imponerande: Glufs glufs (Tommie) när han tryckte i sig sin 150g hamburgare på typ 1 minut efter racet på lördagen.

  Kul att höra Bella stå och promote:a ART i högtalarna innan start.

  Kastade ihop en utökad resultatlista, kul att analysera tider:
  http://martin.stoll.se/misc/vansbro/?art

  Data från Garmin Connect om någon är intresserad:
  Sim: http://goo.gl/ZJzf2
  Cykel: http://goo.gl/WAfSd
  Löp: http://goo.gl/ZNZpy

  #14701

  Nu har jag gått igenom alla 1300 bilder jag tog under tävlingen, det tar lite tid 🙂

  Jag vill säga att det var roligt att vara med och heja på. Det känns mycket bra att ni uppskattar det så mycket – vi supportrar kommer garanterat att fortsätta (vi har rätt roligt när vi står på sidan, speciellt med Pers alla attiraljer som vi kan heja med 🙂 Ser redan fram emot nästa år!

  De bästa bilderna på ART:are finns uppe på Picasa, alla är inte supertekniska men det känns roligt att få lägga upp bilder på de flesta deltagarna. Utöver de som finns på Picasa kommer jag att lägga upp många fler bilder på Vansbro Tri:s hemsida (http://vansbrotriathlon.ning.com), förhoppningsvis under morgondagen om jag hinner med mig.

  Säg till om jag ska ta bort någon bild. Jag har många fler bilder på de flesta så om någon vill ha alla sina är det bara att maila mig så skickar jag dem (isabella.ronnqvist@gmail.com)

  /Bella

  #14702
  Christer Rösth
  Deltagare

  Underbara Bilder Bella! Är dock rädd att Graeme kommer tycka att vi inte ser ut att lida tillräckligt mycket 😉

  #14703
  Graeme Stone
  Deltagare

  haha jag måste titta på bevisen! 😉

  #14704
  Håkan Nilsson
  Deltagare

  FREDAG 6/7
  Jag kombinerade denna härliga Vansbro-helg med en familjesemester i lånad husbil. Efter ett några dagars stopp i Järvsö på nervägen kom vi fram till Vansbro på fredagseftermiddagen. Trots sen bokning fick vi plats på den tillfälliga campingen på Vanåvallen i Vansbro centrum. Helt ok, och kan rekomenderas för de som inte får plats på den “vanliga” campingen (Micke: så kanske ni slipper en del knottbett på köpet :-)!

  Sölade på lite med uppslagningen av campinglägret och restaurangbesök på fredagskvällen, så jag missade att hämta ut nr-lappen i tid och även det planerade standardbesöket i Stadiumtältet. Av detta lärde jag mig att det kan vara bra att läsa på lite bättre i PM:et och övrig info. om man vill att allt ska flyta på enl. schema hela helgen. Gjorde en sista justering av de nya tempopinnarna och tog en sen tur på cykeln bort till startplatsen, där jag bekantade mig lite närmre med växlingsområdet.

  RACEDAG LÖRDAG 7/7
  På lördagsmorgonen trampade jag först bort till Stadiumtältet där racebelt samt Enervitprodukter inhandlades till loppet och sen bort till starten och hämtade ut nr-lappen innan jag återvände hem till husbilen för stadig grötfrukost ca 2,5 timmar före start. Cyklade bort till starten tillsammans med Martin, där vi träffade på alla övriga glada, förväntandsfulla och nerviga ART-kamrater, precis som undertecknad!

  Min allra första Halv IronMan-tävling! Körde ju ett antal olympiska distanser samt en HIM som träning för mig själv i Thailand. Men det var ju under helt andra förutsättningar med höga havsvågor utan våtdräkt, brännmaneter, mtb-cykling i branta backar samt löpning i 30-gradig värme, och jag fick hålla på i över 7 timmar! Det var inte mitt mål denna dag, men nån övrig målsättning med tid eller så hade jag inte.

  FÖRBEREDELSER
  Lade alla grejorna på min plats (132) mellan Henke och Tommie. Kändes skönt att ha peppande tricoach-klippan Montelin bredvid mig, som jag kunde ställa alla dumma frågor till som dök upp i min skalle strax före start. Det kändes dock inte lika bra att se honom några timmar senare hängandes över cykelstyret vid vägkanten när jag körde förbi…Shit happens mannen! Tack för allt det stöd som du gett alla oss andra inför denna tävling hur som helst!

  Snörade i de nya elastiska skosnörena på löparskorna som vi fick i startkuvertet. De var ju kung ju! Sen var det bara att kränga på sig den tighta våtdräkten och bege sig mot starten. Tur att det går fortare att få av den än på den! 🙂

  Övriga familjen (Helena, 7-årig dottern Tuva samt 10-månader unga Love) kom på plats strax före starten. Kul att ha dem på plats som supporters vilket gav extra energi liksom all annan support som vi ART:ar fick utmed banan. Tack alla ni för ert värdefulla stöd. Gillade speciellt Pers koskälla från skid-SM 98! 🙂

  SIMNINGEN
  Hoppade ner i vattnet ca 5 minuter före start för att vänja mig vid tempen, enl. coach Klas råd, vilken för dagen inte alls kändes så kall faktiskt! Hade väl ingen riktig taktik inför simningen utan lade mig någonstans i mitten av startfältet eller något längre fram när startskottet plötsligt brann av och det var fullt ös medvetslös!

  Tur vi hade haft vår “kaosträning” med våtdräkt på sporthallens inomhusbad med Klas i vintras, så man var någorlunda förberedd (även om det var mycket värre då förstås med frontal-skallkrockar och annat…:-)! Det värsta som hände idag var väl att brillorna fick sig nån smäll av nån hand som kom ivägen, men de hängde kvar på skallen! Men jag hade tagit det säkra före det osäkra och körde med dubbla badmössor med bandet till brillorna mellan, vilket kändes ok!

  Det tog en stund att komma in i simningen och hitta bra tempo. Hade simcoach Per´s ord som mantra i min skalle: “bubble, bubble, breathe”! Vet inte hur mycket jag tappade på att simma till höger i motströmmen upp till vändningen. Av tiden dit att dömma kanske en del (ca 24 min) men väl där var jag mest nöjd över att sen vara på väg “hem” igen nedströms, då det gick betydligt lättare (Ca 19 min hem) gav simtiden 43.09. Råkade t o m simma på fel sida av en boj och vände tillbaka nån meter för att simma på “rätt” sida när jag upptäckte det för att vara på den säkra sidan…

  T1
  Sen gjorde jag en riktigt bra växling! Här hade jag en fin fördel med min gamla billiga triathlondräkt med dubbla dragkedjor som löser ut hela vägen uppifrån och ner, så det bara var att dra ut armarna så var hela dräkten av ens innan jag hunnit upp till växlingsområdet! På med tunna strumpor, cykelskor med kardborre, hjälm, glasögon och iväg på finfina växlingstiden 2.47! När jag läser Stolls rapport så känner jag mig glad över inköpet av ART´s tri-suit, så slipper man bekymra sig för den detaljen i a f. Inte för att det i o f s hjälpte mig i slutkampen mot honom, då jag tydligen måste lära mig att springa också… 🙂

  CYKLINGEN
  Gick ut på cyklingen ung. samtidigt Pernilla och Christer. Körde sedan jämt med Christer under hela cykelmomentet. Vi turades om att ligga först. Försökte verkligen hålla på de 12 meter som reglementet säger, och hade def. ingen fördel rent fysiskt/vindmässigt av att ligga bakom honom. Däremot var vi efteråt överens om att det var värdefullt för oss båda rent mentalt att växelvis bara ligga de ca 12 metrarna bakom och hålla upp samma tempo som framförvarande! Så vi hade nog glädje och hjälp av varandra på detta vis är jag övertygad om! Också bra pepp från Laila borta i kurvan nånstans på mitten av sträckan! Och förstås av Helena och Tuva m fl som skrek som galningar när jag kom in för varvning, och jag passade på att slänga mina tomma vattenflaskor till dem för att ta nya/fulla strax därefter!

  Kände mig fräsch hela cyklingen. Det funkade fint med de nya tempopinnarna! Får jag bara köra in mig på dem ordentligt så kommer det nog att gå ännu bättre! Trodde nog att jag skulle lyckas hänga av Christer på sista sträckan, men han hängde på som en igel och hade t o m fräckheten att passa på att gå förbi mig på sista km vid ett svagt ögonblick när jag tuggade i mig en bar och inte hade rätt trycket i pedalerna! Bra jobb Christer! Cykeltiden 2.39.05 gav en snitthastighet på 33,7 km/h, vilket jag känner mig nöjd över!

  T2
  Gjorde efter cyklingen ytterligare en kanonväxling, t o m ännu bättre än den första, då jag fick på mig löparskorna och var iväg på 1.07, vilket var snabbast av alla ART:arna denna dag tror jag! Vet inte vad det var som gjorde att det gick så snabbt, jag tycker ju själv att det i princip bara är att byta skor, stoppa på sig några bars och sticka iväg, men de nya racesnörena var ju riktigt bra förstås! Tyckte t o m att jag stod och tvekade några sekunder och funderade över om jag glömt nåt innan jag kom iväg. Tog mig tid att vinka till den ivrigt påhejjande familjen! Som pingvinerna på Madagaskar. Just wave and smile boys, wave and smile!

  LÖPNINGEN
  Löpmomentet var det jag gruvat mig mest för denna dag, då jag haft problem med mitt vänstra knä sen jag kom hem från Thailand (överansträngning) och inte sprungit speciellt mycket sen i maj för att vila knät. Simning och cykling har ju funkat klockisch, men så fort jag tagit ett löpsteg har jag fått känningar. Men då det kändes bra på tri-träningen vi körde på Alnö för ca 2 veckor sen, så tändes hoppet om att trots allt kanske kunna genomföra denna tävling. Så jag satsade allt på ett kort och testade. Och det funkade hela halvmaradistansen, vilket faktiskt var dagens största behållning för mig. Detta gör att det fortfarande finns hopp om att klara maran i Kalmar, även om den är av en helt annan dignitet med dubbla distansen…

  Men tillbaka i Vansbro. Kände mig nöd och tvungen att stanna i början av löpningen och lätta på trycket, vilket gjorde mig gott! Dessutom fick jag ju då åter Christers rygg att gå på en bit igen! Det var härligt att ha alla dessa ART:are att referera till både framför och bakom sig, och man fick ju en så bra överblick var man hade varandra i o m de många varven. Detta var speciellt sporrande i löpningen tycker jag! Och även att man hejjade på och gav varandra energi i samband med att man möttes kändes bra och peppande! Lyckades gå förbi Christer och hålla honom bakom mig, men jag hade både Lars och Martin i hasorna som jagade. Och speciellt Martin gjorde ett väldigt fin avslutning på löpningen, då han tog in hela det försprång jag hade på honom och gick förbi när det var bara nån km kvar till mål! Mycket starkt jobbat där. Själv hade jag full schå att ta mig i mål, då insidan på mina lår började krampa allt mer frekvent de sista km. Här tror jag att min bristande löpträning de senaste månaderna gjorde sig påmind. Men jag kände mig mer än nöjd då jag trots allt fick en löptid på 1.52.26, vilket var över all förväntan!

  AVSLUTNINGEN
  Otroligt skön känsla att svänga in på upploppet och få springa “ärevarvet” för att efter 5.18.34 gå i mål i min första “riktiga” triathlontävling på HIM-distans! Jag känner mig ruskigt nöjd och taggad inför kommande triathlontävlingar, speciellt Ironman i Kalmar, även om jag efter idag har fått en ännu större respekt för den dubbla distansen efter att ha “provat på” i Vansbro!

  Skönt eftersnack i målområdet, då vi väntade in och hejjade fram de ART:are som fortfarande var ute på banan. Sen var det bara att vända kosan hem mot husbilen där blommor, fin “heja pappa-teckning” samt god grillmiddag väntade! Grillat är godast – speciellt efter en Halv Ironman! 🙂

  Tidig kväll och laddning inför kommande dags utmaning: Vansbrosimningen!

  Tack alla inblandade för en superdag jag sent kommer att glömma!

  /Håkan

  #14705

  Dålig uppladdning med förkylning helgen innan och lite träning totalt under våren i kombination med skador gjorde att jag inte hade så stora förväntningar på prestation. Resa, boende med Christer och övriga funkade väldigt bra. Otroligt tacksam över att ha ett så skönt gäng med om peppar både som deltagare och publik!! Ensam är jag inte stark!

  Laddade dagen innan med att titta på växlingsområde, startkuvert och röra på benen lite, både cykel och löpning. Christer hade redan ställt upp husvagn och fixat sängplatser! 🙂

  Laddade med min vanliga frukost och en köpesallad 1 h innan start. Lyssnade på genomgången, tittade på starten vid simningen och snackade med en kompis som jag mött på läger som hade växlinge bredvid mig, trevligt! La upp alla prylar och tackade vädergudarna att det inte verkade bli så dåligt väder ändå!!! Bestämde mig för att köra i trilinne o byxa, reservkläder framlagt dock.
  Blev lite stressig innan starten men hann iaf ligga i vattnet några minuter, armarna värmde jag upp i toakön 🙂
  Simningen kändes stökig, väldigt sicksack, slag i huvet med noll sikt på ena ögat som följd. Tyckte det tog en evighet innan jag såg vändpunkte, simmade in i bropelaren- obra, stressa på o simma mot båten, typiskt! Vände runt bojen o simmade in i dom som inte vänt, gick sen lite bättre, äntligen framme! Av med våtis till hälften och prylar, hitta cykeln direkt o fipplade på med prylar lite.

  Redan på första varvet blev jag uttråkad men försökte peppa mig till 30 km/h. Motvind ibland men annars fin väg, lite långsammare andra o tredje varvet, åt två bars, i klippta bitar. 1,5 l sportdryck. Blev passerade av allt fler o bara längtade att få kliva av o börja springa!!!

  Hitta växling lätt, på med skorna med snabbsnöre, tyvärr slank en sten in oxå, vilket orsakade oskönt skavsår bakom tån. Tävlingsdjävulen hetsade mig att inte stanna. Var kissnödig oxå men det brukar försvinna om man svettas mycket, så jag hoppades på det.

  Började jaga ikapp, otroligt roligt och sugen att öka farten men bestämde mig för att vänja in benen höll mig till strax under 5 min/km. Drack lite dåd o då, vatten men mest sportdryck, pga värmen tackar jag för att duschslangen fanns. Första två varven kändes pigga o otroligt peppande att möta ART:are o klubbpublik. När orken började sina sista varvet försökte tänka på steget, höften o hållning. Det hjälpte att inte låta tröttheten ta överhand. Bara härda ut. Kändes bra att avsluta med det jag är starkast i och kunna kräma ur allt!
  Tack alla ART:are för ert stöd,glädje och sportsmanship!

  #14706

  För er som vill se fler bilder har jag lagt upp på alla möjliga deltagare (däribland er) på:
  http://vansbrotriathlon.ning.com/

  Meddela mig om ni vill att jag tar bort någon bild.

  /Bella

Visar 12 inlägg - 1 till 12 (av 12 totalt)
 • Du måste vara inloggad för att svara på detta ämne.