Träningstaktik i Svart klunga…

Alnö Race Team Forum Facebook-grupper Alnö Race Team Träningstaktik i Svart klunga…

Visar 3 inlägg - 1 till 3 (av 3 totalt)
 • Författare
  Inlägg
 • #31151
  Peder Olsson
  Keymaster

  Träningstaktik i Svart klunga

  Vi i svart hade en bra körning igår på Torsdagsklungan men vill passa på att förtydliga hur vi kommunicerar i fronten under körning på 1 led. Viktigt framförallt då det går lite fort och är pressat.

  Tecknet när man “vill ha avlösning” i förning är att vifta ut med armbågen en distinkt gång åt det håll man vill att efterföljande cyklist ska komma. Vi viker ju ofta av åt vänster men på tävling viker man åt lovart (mot vinden). Bakomvarande cyklist ligger ju ofta lite i lä(och kan gud förbjude ligga hjul över hjul) och viker man då av åt lä kan man gå på hjul.

  Alltså:
  1.Titta åt det håll du ska vika av att det är fritt för trafik/cyklister
  2. Knyck till med armbågen åt sidan du vill efterföljande ska komma(du slipper släppa styret)
  3 Vik av åt sidan
  4. Slå av tempot först när du ligger i eget spår.

  När vi på träning har en svagare cyklist framför så ger vi inte max direkt vi kommer fram i förning utan avvaktar en kort stund så killen framför hinner komma in på hjul, sen kan vi elda på ordentligt.

  För att det ska bli bra träning för alla är det önskvärt att ta ganska hårda förningar, annars blir tempot lusigt i ledet. Vi vill oftast inte optimera oss för att få “en bra tid” utan få bra träning med naturliga intervaller över/under tröskel. Är man lite trött, ta en mycket kort (men hård) förning och rotera.

  Vill du stå över rotationen, kommunicera varje gång en cyklist faller ner genom att skrika nått lämpligt typ, “Ta Stoffes hjul!” eller nått annat begripligt.

  //Peder

  #31153
  Johan Ording
  Deltagare

  Att signalera med vä arm eller armbåge efter du tittat för att meddela att du viker ut i eget spår? Synpunkt på det?

  #31185
  Håkan Nilsson
  Deltagare

  Ja det var en lärorik runda för mig med er i svarta gruppen i torsdags runt Marmen, då denna teckenteknik inte används i övriga grupper inom ART vad jag har sett och det kan vara nyttigt för fler att få höra det! Tack för bra feedback! 👍🏻

Visar 3 inlägg - 1 till 3 (av 3 totalt)
 • Du måste vara inloggad för att svara på detta ämne.