Vansbro Triathlon

Alnö Race Team Forum Triathlon Vansbro Triathlon

Visar 15 inlägg - 1 till 15 (av 18 totalt)
 • Författare
  Inlägg
 • #14928
  ProfilbildJonas Boström
  Moderator

  Kör hårt och Lycka till alla ART:are imorgon på halvan!!
  // Jonas

  #14929
  ProfilbildMinna Bäckman
  Deltagare

  Race rapport, race rapport tack!!!!!

  #14930
  ProfilbildMikael Edlund
  Deltagare

  RR Vansbro triathlon
  Laddningen inför gick inte enligt plan. Kvällarna innan ägnades åt ventilationssystem, dvs spirorör mellan köksfläkt och skorsten i bastuvärme (vind under svartplåttak). Jag hade planerat återhämtning med tidiga kvällar. Nu blev det midnatt och man rasade ihop i sängen. Rev av tubdäcket på torsdagskväll och ger upp efter 2.5 h gnuggande med aceton. För mycket lim av förra ägaren.

  Fredag: Rally Helena Edlund lyckades hinna till Vansbro till kl 18:56 så jag kunde hämta ut nummerlappen i hällande regn.

  Kenth Bergqvist och Isabella Rönnqvist lockade oss till Vansbro kulturhus, där finns tillg till el och dusch för 350 kr/natt. Vi hade tänkt frikampa med husbilen, men det visade sig vara en fin plats och vi fick ju trevligt sällskap i Kenth Bergqvist fina husvagn.

  Lördag: vaknar 07:00 och åker direkt till tävlingsområdet. Fixar med cykel. Testar mitt Hed Dischjul för första gången. Fick ju ta beslutet i torsdag att skippa tubdäcken. Det känns som jag har gott om tid och grejerna verkar vara i sin ordning. Checkar in cykel och placerar ut löpgrejerna.

  Preracemötet blev försenat och jag fick lite tidsnöd med att sätta på simgrejerna. Springer på höger sida (utanför mattan och stängslet till simningen) och lyckas komma i vattnet ca 14 min innan start. Bra, nu hinner jag vänja mig och känna mig bekväm med vattentemperaturen. När det återstår tre min till start säger speakern: – ni har väl inte missat att registrera chippen. Jag simmar tillbaka och tränger mig fram för regga chippet. Hoppar i och simmar tillbaka precis innan jag når Henke och Tomas går startskottet. Jag vevar det jag kan för att nå fram till Henke och lyckas hitta hans fötter. Tar dock miste på Tomas och en lock-a-like och tycker att det går segt för Tomas innan jag inser att det är fel fötter. Tomas är då tio meter längre fram. Att ligga så mycket till vänster i kurvan har inte bara fördelar, jag fastar i både sjunket träd och näckroser.

  Simningen går hyfsat förutom lite lätt illamående direkt efter vändning. Jag kommer upp ur vattnet strax bakom Henke och stressar förbi på mattan mot cykeln.

  Av med våtdräkt och vad upptäcker jag. Bar överkropp. Jag har glömt ta på både pulsband och TRI-linne. Jag roterar nåt varv och skriker till Helena: – jag behöver ART-Jersey du har på dig!

  Lite onödigt lång T1 

  Cyklingen bjuder inte på mycket överraskningar. Jag försöker hålla jämna steg med Tomas, men stressas av att jag tappar ytterligare på Tommie.

  Ut på löpningen känns benen tunga och mitt mål att komma under 1:20 känns svårt idag. Jag försöker hitta det tempo som funkar och kör på. Tomas och Tommie lyckas jag ta mig förbi, men känner mig jagad av Henke som ligger på samma fart. Ut på sista varvet och lite Coca Cola för att normalisera magen och väcka kroppen. Nu flyter det ganska bra, men det var mycket bilar på löpbanan. Svårt att hålla rytm och kortast väg.

  Upploppet känns bra och jag sträcker ut lite på steget. Äntligen i mål.

  Det krävdes lite mer än jag trott idag. 

  Jag är nöjd det räckte till en tolfte plats i år.

  Tack alla ART-supporters! Ni lyfter en fram.

  Nu ska vi ladda inför Vansbrosimningen.

  God natt.

  #14931
  Peder OlssonPeder Olsson
  Keymaster

  Bra gjort Micke,och Helena!

  Peder

  #14932
  ProfilbildJonas Boström
  Moderator

  Fina resultat av många i klubben:) Bra kämpat. Nu vill vi soffliggare ha inspirationsrapporter!

  Jonas

  #14933
  ProfilbildSara Gradling
  Deltagare

  En riktig skitvår på de flesta sätt har dragit ner på både motivation och inspiration. Med ynka 40 min på min tempohoj, som längst 10 km löpning och simmat 1200 m i ow tänkte jag väl att Vansbro tri blir en bra träningsdag, jag var ju liksom ändå anmäld… Sagt och gjort, en trevlig nerresa med pratglatt sällskap, en natt i en något glamourlös men ändå charmig campingstuga och framförallt: goa, glada ARTkamrater kan ju inte bli annat än bra 🙂

  Simningen var intressant, kändes lite sirapsaktig första km men efter vändning var det fulla spjäll tack vare medströmmen – lovely! Cyklingen skulle bli en rejäl utmaning med tanke på förberedelserna och jag hoppades på en tretimmars tur vilket jag nästan klarade… Oerhört kul att möta alla grymma starka cyklister och hejja på dem! Åt och drack under tiden och det kändes ändå helt ok, inte fullt så mkt power i benen men men… Sen var det “bara” löpningen kvar. Målet var att jogga mig igenom utan att börja gå vilket jag också klarade. Mkt pannben, en hel massa jävlaranamma och en underbar hejarklack gjorde att jag kom i mål nöjd och glad! Tack kroppen och tack alla som hejat!

  #14934
  Martin StollMartin Stoll
  Deltagare

  Äntligen dags för årets första tävling, har haft lite otur med en segdragen skada men nu är man med i matchen igen.

  Simning: La mig lite längre fram i fältet än i fjol och hade tänkt att simma lite “smartare”, ta kortaste vägen och hitta några stabila fötter men det vette fan om det gick så bra. Fick koncentrera mig på att hålla lugnet i kaoset. Tittade på klockan vid vändning, 23min, då har täten simmat klart typ. 😛
  Men det gick snabbare tillbaka medströms, 15min och totalt 38min i vattnet, 6min snabbare än i fjol, inte snabb men får vara nöjd ändå.

  T1: Var långsam där i fjol och hade lagt upp det lite bättre nu för att vara snabbare, men lyckades vara ungefär lika långsam i år. Vette fan vad som tog sån tid.

  Cykel: Tog det lugnt ut på cykeln för att få bra känsla och dricka lite. Tryckte sedan på lite och benen kändes fina hela första varvet (30km) men sedan gick det tyngre.
  Hade som mål att gå under 2h 30min på cykeln (~36km/h) och lyckades nästan med det, gick in på 2:30:30. Nöjd med tiden men hade velat haft en bättre känsla, var ganska trött i växlingen och rädd för att ha gått för hårt.
  Drack en flaska per varv, åt en halv banan och en Enervit gel + nån GT-tablett per varv. Strax innan växling till löpning sög jag i mig en Enervit liquid.

  T2: T2 gick bättre, men glömde att lossa skorna på cykeln, hade kunnat spara några sekunder där 🙂

  Löpning: Ut på löpet och la mig i tänkt 4min 40sek fart och det kändes bra. Hade några ART-ryggar inom räckhåll och åt upp dem ganska snabbt vilket gav en bra känsla.
  Tryckte i mig lite vätska i depåerna och en gel på första varvet men sedan ville inte kroppen ha mer äckel-gel. Andra varvet kändes också bra men sedan blev det tungt varv 3.
  Löpte på 1h 33min och är riktigt nöjd med den tiden. Blev inom ART bara slagen av de vita kenyanerna Edlund och Montelin.

  Det bästa under loppet var ändå vår hejarklack. Så jäkla kul och peppande att höra hejaropen och få göra high-fives med bekanta.
  Ni vet vilka ni är och är guld värda.

  Mvh
  Stoll

  #14935
  ProfilbildTomas Edström
  Deltagare

  Vansbro 70.3
  Reste ner torsdag och det var skönt att vara på plats i god tid innan tävlingen. Dagarna innan har kroppen inte riktigt varit på topp så det var lite spännande att se reaktionen efter sista vilodagen. På fredagen fick det bli ett par kortare träningspass, ett kort simpass med några fartökningar och ett cykelpass på 50 min med 10 min runt tröskel. Känslan i benen på kvällen var positiv och det kändes som om formen var på väg åt rätt håll.

  Första intrycket när jag kom ner till tävlingsområdet var att det var väldigt mycket mer folk på plats än i fjol. Det märks att tävlingen har växt och att intresset för triathlon ökar. Fixade iordning prylarna, minglade runt i transit och snick-snackade med lite folk vilket gav en skön känsla innan start. Insåg när jag skulle byta om att jag saknade min klocka och sprang upp till bilen för att hämta den, väl där insåg jag att den var kvar i husvagnen och fick skicka iväg Bella och Kenth på utryckning. Dom var tillbaka i god tid, sen på med dräkten och ner i plurret. Jag tog några vändor fram och tillbaka, tyckte att strömmen var rätt stark så jag snackade lite taktik med Henke. Vi bestämde oss för att hålla oss nära stranden i starten för att slippa strömmen. Startskottet gick och alla började veva som vanligt. Försökte starta lugnt men trängdes in mer och mer mot land med simmare framför, utanför och land innanför. Helt plötsligt kändes inte taktiken speciellt lysande. Helt instängd vevade jag på bland näckrosor och bråte, kippade efter andan och det tog ett bra tag innan man fick fritt vatten.. Såg att Henke låg precis framför mig och kom mer och mer in i simningen. Hittade som vanligt inga fötter att följa (500pers och jag hittar INGA) men efter vändningen kändes simningen riktigt bra och jag kunde öka tempot. Kom upp efter 30:35 (drygt 4min bättre än ifjol) och det kändes väldigt bra med den starten.

  T1 gick bra utan problem och jag kom ut bra på cyklingen. I medvinden rullade på riktigt bra och jag tog många placeringar, mot första vändningen började jag räkna in täten. Stor ledning redan då för dagens suverän Björn Andersson och såg att Tommie låg med runt 4-5:a. Efter vändningen insåg jag att både Henke och Micke inte låg långt efter och att dom simmat riktigt bra. Första varvet gick fort med bra tryck i pedalerna, försökte äta gels och dricka hela tiden. Planen var en gel i halvtimmen på cyklingen. Det är rätt roligt med 3 varvsbana där man möter varandra 2ggr och därigenom kan se hur loppet utvecklas. Andra och tredje varvet gick inte lika lätt som första men ändå rätt bra. 2:21:56 och runt 38km/tim i snitt och även där lite snabbare än ifjol (ca 3min). Björn A var snabbast och hade 43,5 km/tim i snitt, helt ok solorunda 🙂

  T2 gick också bra och kom ut på löpningen utan problem. Mötte Björn A på väg ut som då precis var klar med sitt första varv och i en helt överlägsen ledning. Var lite osäker på löpformen men sista veckornas träning har gått bra och jag bestämde mig för att springa på känsla från början, bara fokusera på att hitta en bra rytm. Trots att Micke och Henke stormade förbi rätt snabbt så kändes farten till en början ändå rätt ok. I slutet av första varvet började jag tyvärr känna av magknip, fick slå av en del på farten och hoppas att det skulle lossna. Tyvärr blev det inte så och andra och tredje varvet blev en ren pina så farten fick sänkas ytterligare. Det kändes lite surt och som ett lite snöpligt slut då både simning och cykel gått riktigt bra. Såhär i efterhand så vet jag inte riktigt vad som var orsaken, för mycket gel och sportdryck eller om jag slarvat för mycket med maten sista dagarna? Sen skulle jag nog försökt få i mig lite Cola (i drickbar form) under löpningen så kanske det hade kunnat hjälpa till en del. En nyttig läxa inför framtiden har det dock blivit.

  Trots allt en väldigt trevlig helg i Vansbro med alla ART:are och ett speciellt tack till Agneta och Kenth för boende och trevlig sällskap. Sen sist men inte minst min underbara sambo som alltid ger allt för att jag ska få så bra förutsättningar som möjligt.

  //TomasE

  #14936

  Hej! Bra jobbat av alla ART:are, det var många fina prestationer i helgen. Bilder kommer att dröja lite då jag till sist sprängt mig med utrymme. Nas med två hårddiskar är beställd och levereras denna vecka. Törs inte ladda in alla 800 bilder innan dess. Men den som väntar på något gott..!

  /Bella

  #14937

  Hej! Bra jobbat av alla ART:are, det var många fina prestationer i helgen. Bilder kommer att dröja lite då jag till sist sprängt mig med utrymme. Nas med två hårddiskar är beställd och levereras denna vecka. Törs inte ladda in alla 800 bilder innan dess. Men den som väntar på något gott..!

  /Bella

  #14938
  ProfilbildTom Wieselblad
  Deltagare

  Fina RR! Strålande prestationer. Kul att läsa om era äventyr, era strategier och kämpaglöd.

  #14939
  ProfilbildChrister Rösth
  Deltagare

  Härlig helg i Vansbro, snabb simning, tillfredsställande cykling och usel löpning.
  Grymt väder, ART-klack i världsklass och grymt arrangemang.
  28 juni 2014 är det dax igen!

  #14940
  ProfilbildChrister Rösth
  Deltagare

  RR – the longer edition

  Vilken magisk helg, många ART:are på samma ställe som gjorde stämningen väldigt god och trevlig redan från torsdagen!

  Vansbro Tri skulle för mig vara ett väldigt bra träningspass inför kommande Kalmar Ironman i augusti.

  Börjar dagen med stadig frukost och den obligatoriska ack så viktiga tarmtömningen, vilket är en av få saker som jag faktiskt oroar mig lite för att den inte ska hinna inträffa före tävlingsstart.
  Rullar bort till tävlingsområdet och checkar in mina reservhjul i Wheelboxen som jag tagit med som en backup efter min punka på Vätternrundan, trygghet i en liten ask.
  Checkar sedan in cykeln och grejerna utan problem, det som kollas vid incheckning är att pluggarna sitter i styret, att bromsarna är schyssta och att godkänd hjälm sitter på huvudet.
  ART-fotografering och sista buskbesök och sedan ner till vattnet för insim. Märktes att det var fler deltagare i år då det var trångt att komma ner till vattnet genom fållan, höll mig dock till den då jag inte ville riskera att missa mattan som registrerar närvaro. I efterhand vet jag nu att ljudet på mattan var avstängd samt att man inte behövde passera den…

  Kommer iaf till slut ner i vattnet som känns helt ok, tar några simtag och känner mig otroligt pigg. Placerar mig långt fram men inte längst fram då jag inte har någon större lust att bli översimmad av de snabbare.

  Startskottet går och hundratals armar börjar veva och alla med samma mål, att få eget fritt vatten eller att hitta ett par schyssta fötter att följa.
  Triathlon är en väldigt schysst och trevlig sport, iaf före och efter simningen, men under just starten i simningen är det trångt och störst går först och är man i vägen för någon annans armar och ben så får man tyvärr skylla sig själv.
  Jag får under det första hundratalet metrar några slag på käften och i bakhuvudet, någon som lägger sig på mina ben som jag måste skaka av mig, tur att jag är en lugn och sansad kille som kan hantera detta och simma vidare. Väljer i första vänstersvängen att gå ut långt till höger för att slippa trängseln och få eget fritt vatten viljet jag också får, ligger sedan långt ut i älven hela vägen upp till vändningen och eftersom jag kör högerandning så ser jag knappt några andra simmare utan kan i mitt eget tempo köra hela vägen upp vilket känns jätteskönt. Vid vändningen blir det återigen lite stockning innan jag letar upp fritt vatten igen och tar mig till växlingen på 35minuter, 8 minuter bättre än ifjol…!
  Kliver upp ur vattnet och möts nu direkt av den underbara ART-klacken, tror att jag nu får ett leende på läpparna för första gången, även om det kanske inte syntes?
  Får till en riktigt bra växling där jag plockar 19 platser och kommer snabbt ut på cykeln,börjar äta direkt. Hittar ett bra tempo som känns ok men tappar de 19 placeringarna under första varvet.
  1:a och 2:a varvet plågas jag av smärta i benens baksida och skinkor, troligen p g a att jag samma vecka ändrat sittställning på cykeln, men det är ju ändå ”bara” träning ? kämpar på och 3:e varvet känns ok.
  Otrolig känsla att passera ART-klacken vid varje vändning!
  Tar totalt 5 placeringar på cyklingen och 2 till på efterföljande växling, inte för att jag bryr mig om det men alltid kul med statistik.

  Ut på löpningen och jag försöker hålla tillbaka tempot ordentligt första kilometern och lyckas bra med det och håller tänkt tempo. Det var som att springa rätt in i en bastu, vindstilla och hett och jag var inte alls beredd på det. Sen gick det snabbt utför, redan efter 2 km vill benen gå en bit och sedan blir det så hela vägen. Försöker sedan jogga så fort jag ser en ART:are eller ART-klacken men det blidde 2 mils pina. Väljer att inte kommentara löpningen mer då jag helst bara vill glömma den ?
  Otroligt nöjd med att ändå slå min fjolårstid med 6 minuter och ett bra träningspass blev det.

  #14941
  ProfilbildTommie Nilsson
  Deltagare

  Simning: Simningen gick förvånansvärt lätt i år, tak vare lite mer arm träning i år. Växlade som 6:a, i växlingsområdet pratade speakern om Ted Ås som jag brukar simma jämt med.

  Cykel: Ut på det första varvet hade jag ett antal till cyklister före mig tog sikte på en med ljusblå byxor, efter 10 km hade jag passerat 3 tjejer och 2 killar och hade det blå byxorna inom räckhåll. 3 km innan vändning möter jag ledaren, 500 m innan vändning möter jag 2:an Colting där efter förväntar jag mig ett helt koppel av cyklister men det är endast en före, de ljusblå byxorna.
  Strax efter vändning är jag ikapp och ser texten på byxorna Ted Ås, efter en stund bestämmer jg mig för att gå om. Vid vändning varv 1 och 2 ligger jag 3:a efter att jag och Ted byt tplats 1 gång till, ut på varv 3 återtar Ted 3:e platsen denna gång har jag inte tillräcklig med kräm i benen för att följa med, växlar som 4:a

  Löpning: Efter 3-4 km löpning konstaterar jag att denna dag kommer sluta med köttfärs om jag fortsätter i samma tempo, så efter 6 km så väljer jag att slå av farten…

  Sammanfattningsvis så flöt simningen på bättre än förväntat och cyklingen gick ca 4 minuter snabbare än föregående år, löpning = %&¤¤$//”!@ Tack till ART-klacken, hoppas ni inte blev avskräckta av en tävlings elak Tommie på löpningen.

  #14942
  ProfilbildTommie Nilsson
  Deltagare

  Simning: Simningen gick förvånansvärt lätt i år, tak vare lite mer armträning i år. Växlade som 6:a. I växlingsområdet pratade speakern om Ted Ås som jag brukar simma jämt med.

  Cykel: Ut på det första varvet hade jag ett antal cyklister före mig. Tog sikte på en med ljusblå byxor. Efter 10 km hade jag passerat 3 tjejer och 2 killar och hade det blå byxorna inom räckhåll. 3 km innan vändning möter jag ledaren, 500 m innan vändning möter jag 2:an Colting därefter förväntar jag mig ett helt koppel av cyklister men det är endast en före, de ljusblå byxorna!
  Strax efter vändning är jag ikapp och ser texten på byxorna Ted Ås och efter en stund bestämmer jag mig för att gå om. Vid vändning varv 1 och 2 ligger jag 3:a efter att jag och Ted bytt plats en gång till, ut på varv 3 återtar Ted 3:e platsen. Denna gång har jag inte tillräcklig med kräm i benen för att följa med, växlar som 4:a.

  Löpning: Efter 3-4 km löpning konstaterar jag att denna dag kommer sluta med köttfärs om jag fortsätter i samma tempo, så efter 6 km så väljer jag att slå av farten…

  Sammanfattningsvis så flöt simningen på bättre än förväntat och cyklingen gick ca 4 minuter snabbare än föregående år. Löpning = %&¤¤$//”!@!!! Tack till ART-klacken, hoppas ni inte blev avskräckta av en tävlingselak Tommie på löpningen.

Visar 15 inlägg - 1 till 15 (av 18 totalt)
 • Du måste vara inloggad för att svara på detta ämne.