Mallorca 2013

OBS! Det verkar som att anmälningsfunktionen hänger sig när någon använder iPhone, iPad eller annan smartphone. Använd “vanlig” dator vid anmälan.

————————————————

En fantastisk cykelsäsong börjar lida mot sitt slut, i alla fall vad gäller landsvägscykling utomhus. MEN … det innebär ju också att det redan nu är dags att titta framåt och planera för nästa säsong.

En av årets absoluta höjdare var naturligtvis Mallorca resan med 32 personer som deltog i år. Strålande sol i sju dagar och fantastisk cykling i anpassade fartgrupper.

Då det är viktigt att vara ute i god tid för att få tag i gruppbiljetter, bästa möjliga priser på boende samt tillgång på cyklar har vi redan nu dragit igång arbetet med Mallis 2013.

I år kommer resan att gå under vecka 18, istället för vecka 17 som tidigare. Anledningen till detta är att vecka 18 innehåller valborgshelgen med 1-2 lediga dagar för de flesta, vilket således gör att det krävs färre semesterdagar för att få en veckas super cykling på Mallorca. Trolig utresa blir lördag 27 april och åter lördag 4 maj. Det finns också en fördel i att alla då kanske har fått några ute mil i benen innan avresan.

Grundkonceptet kommer att vara detsamma som förra året, men vi strävar efter att ge resan ytterligare mervärden och ambitionen är att det ska bli bättre och proffsigare för varje gång.

Det som ingår i resan:

  • Flyg t o r från Arlanda, direktflyg med Norweigan
  • Boende i dubbelrum på lägenhetshotellet Puerto Azul
  • Halvpension, dvs. frukost- och middagsbuffé alla dagar
  • Transfer till och från flygplatsen på Mallorca
  • Buss t o r Sundsvall – Arlanda, inkl. lättare måltid
  • Cykling i anpassade fartgrupper på Mallorca
  • Möjlighet att få träningstips, riktad träning mm på plats
  • Speciella erbjudanden inför resan – cykel och tillbehör
  • Förhoppningsvis möjlighet att prova democyklar på plats
  • Mm mm.

Priset på resan kommer i år att ligga på runt 8 500 – 8 900 SEK och då är bussresan från Sundsvall inkluderad i priset, jmf föregående år. Vi kommer att få ett definitivt pris i och med att flygbiljetterna släpps, vilket förra året skedde i början av oktober (i år troligen tidigare).

Cyklingen på Mallorca behöver ingen närmare presentation (fantastisk … ), men det finns också mycket goda möjligheter till annan träning så som simning, löpning mm. Resan passar alla nivåer av cyklister från elitmotionärer till nybörjare och vi kommer att ha grupper som passar alla.

Möjlighet finns att ta med egen cykel mot en kostnad på ca 1 300 SEK, men också mycket bra möjligheter till hyra av cykel (förbokning via web).

OBS! Viktigt i år är att vara ute i god tid om man tänker hyra cykel då det förra året var riktigt tight att alla skulle få tag i en hyrcykel från Pro Cycle Hire. Boka cykel gör man enklast via http://www.procyclehire.com

Resan kommer även i år att samarrangeras med cykelresor.com och Lars-Inge Kjörnsberg.

Ambitionen är att växa ytterligare och att fler ska få uppleva cykling på Mallorca med ART. I ett första läge så hoppas vi att fylla en buss ner till Arlanda, dvs. med ca 50 platser. Det finns i dagsläget inget anmälningstak men detta styrs naturligtvis av tillgång på rum och flygstolar och ”först till kvarn” gäller.

Denna information går ut till förra årets resenärer (32 st) samt presenteras på ART’s hemsida och forum. Vi vet dock redan nu att intresset är stort från våra grannklubbar att haka på så det är mycket troligt att vi också väljer att bjuda in Hudiksvall, Östersund och Härnösand vilka alla hade folk med på förra årets resa.

Anmälan sker via ART’s anmälningsformulär på hemsida, längst ner i menyn hittar du Mallorca 2013 (du måste vara registrerad användare och inloggad). http://alnö-race-team.nu/j15/

SISTA ANMÄLNINGSDAG ÄR 23 SEPTEMBER!!

När vi fått det definitiva priset på flygresan så kommer vi skicka ut information om hur du betalar den första delen av resan, ca 2 500 kr. Slutbetalning sker ca 4 – 6 veckor innan avresa.

Välkommen att hänga med ART, tri-it och cykelresor.com till Mallis 2013!!

Om det är några frågor eller funderingar, tveka inte att höra av er.

Tomas Karlsson

tomas@tri-it.se

070 – 522 65 83

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.