Nyfiken på ART

ART – Alnö Race Team är ett ekerverk.

Med detta menas att vi är ett kontaktnät av bland annat cyklister. Vi ser det som att navet är vår vackra cykelö Alnö. Fälgen är vår gemensamma passion cykling. Ekrarna utgörs sedan av medlemmarna som tillsammans bygger det stabila och lättrullande hjulet.  Tillsammans bygger vi en stark verksamhet.

ART bildades under hösten 2006. Vår ambition är att sprida kunskap om cykling och träning på vackra Alnö. Vi hoppas också att locka aktiva motionärer hit för att träna med oss. Under åren har vi haft gemensamma träningar med en ständigt ökande skara cyklister. Denna trend har vi som ambition att följa upp under kommande år. Sedan 2006 har vi fördubblat oss för varje år.

Under 2009 har vi även skapat en plattform för multisportare. Detta är ett helt naturligt steg i vår utveckling. Många av oss fortsätter aktivt med andra idrotter under vinterhalvåret. Löpning, simning och inte minst skidåkning engagerar flertalet medlemmar.

Vi är från årsskiftet 2010-2011 medlemmar i både Svenska CykelFörbundet och Svenska TriathlonFörbundet. Från och med vintern 2012 är vi också medlem i Svenska skidförbundet.

Detta har gett oss en bra plattform för att anordna egna tävlingar.

Se mer under Triathlon Challenge 2012 till exempel.

Allt medlemsskap i dessa förbund är frivilliga för den enskilde och utan kostnad.

Ca 20 personer har löst olika former av licens i dessa förbund.

Licenser för den enskilde debiteras till självkostnadspris.

ART tror på att tävling är en bra morot och inspirationskälla för träning. Därför är vår målsättning att under säsongen genomföra ett antal cykelträffar med tävlingsmoment. Dessa kommer att genomföras under mer eller mindre lekfulla former.

Måndagsklungan är ett mycket bra exempel på detta. Under 2009 så blev vi så många så att vi har delat upp starten i två klungor. Den första gruppen startar med 5 minuters försprång. Med 5 minuters mellanrum så kommer andraklungan ikapp i Grönviksbacken. Tempot är av naturliga skäl lite långsammare då. Där finns det möjlighet att hoppa mellan klungorna. Efter Grönviksbacken inväntas alltid den siste cyklisten. Ingen blir avhängd!

Denna hemsida är en viktig kanal för ART att sprida kunskap om vår existens och vår ambition.

Välkommen att bli en eker i vårt ekerverk

ART

26 December 2006
Uppdaterat April 2012

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.