Träningsstart v 25!

Det har varit en annorlunda vår, ett nytt läge med Covid-19 att förhålla sig till för alla, både vad gäller smittspridning och belastning på sjukvården. Därför har vi inte officiellt startat upp våra träningar utan följt gällande rekommendationer och restriktioner. Fortfarande är läget långt ifrån normalt, men efter att restriktionerna nu lättats något, och med stöd av Cykelförbundets rekommendationer väljer vi nu att starta upp måndags och torsdagsträningarna igen, med några förändringar.
Vi bör inte samlas mer än 50 pers på samma ställe, och undvika olyckor och smittspridning, därför kör vi i år så här.

OBS! Viktigast av allt: kom inte till träning om du inte känner dig HELT FRISK, och varit symptomfri i minst två dygn (d.v.s. 48-timmar).


Måndagsklunga Alnö:
Vi kör ett varv runt ön, fokus på bra klungkörning.

OBS! För att undvika vänstersvängen i slutet blir årets målgång nere på Färjevägen vid hamnen (blå/grön start). För den som behöver ett Stravasegment att pressa gör vi ett nytt för 2020!

* SVART och RÖD grupp start kl 18.00 uppe vid Öde skola.
* BLÅ och GRÖN grupp start kl 18.10 nere vid småbåtshamnen.

Samling 15 min innan för att prata ihop oss!

Torsdagsklunga Marmen runt:
Klungindelning på plats, ej säkert ledare på plats för grön grupp men vi hjälps åt att få till bra grupper.

Start kl 18.00 vid Sidsjö Persienn och markis.

Samling 15 min innan för att prata ihop oss!

För båda tillfällen gäller:
Max 6 pers/klunga, avstånd mellan. Cykla säkert! Prata ihop er i gruppen innan. Vi er helst att man avstår slutspurterna då det erfarenhetsmässigt är där olyckor sker.

Ta det lugnt i de farligaste partierna (Slädasvängen Alnö, Vänstersvängen vid Viforsbron och korsningen Sörfors runt Marmen)

Men…

Självklart är det bara bra om vi sprider ut oss ytterligare. Det går utmärkt att köra Marmen en måndag och Alnö torsdag. Använd Facebookgruppen och prata ihop er. Gäller också för torsdagsklungan som är mindre strukturerad, ställ en fråga om du t ex vill ha sällskap i grön fart, kanske nån annan som inte vågar komma/fråga!!!

Fortsätt lägga ut när ni planerar distans/fikaturer, så snackar vi ihop oss och njuter av det riktigt schyssta försommarvädret, det har ju börjat grymt bra!!! 😊

Eget ansvar och tydlighet, så gör vi vad vi kan för att hålla oss både friska och vältränade.

Välkomna idag (läs 15/6) till Alnö speciellt GRÖNA cyklister, där tempot är lugnt och “alla ska med”, nybörjare eller mer erfaren. Davide kommer och leder i morgon, vi kommer att försöka turas om så det finns ledare på plats.

Nu kör vi!

/Cykelgruppen