v 4

v 3 var en mkt bra vecka med fina träningstillfällen, en inspirerande föreläsning av pasi salonen och en allmänt bra känsla som vilade över dagarna som ett värmade täcke.

v 4 enligt nedan. likt tidigare – alla är välkomna. vi tränar för att det är roligt, hälsosamt och gör oss gott. allt är gratis. inget krav på medlemskap. ingen kan vara för bra eller för dålig.   

tisdag 25:e jan, simning, kl 0630, simhallen, sundsvall. 

torsdag 27:e jan, simning, kl 0630, simhallen, sundsvall.

lördag 29:e jan, löpning, kl 0900. ö-grillen, alnö.
söndag 30:e jan, simning, kl 0900, simhallen, sundsvall.
 
 
veckans triathlet : tomas karlsson.
 
Tomas_K
 
“Tomas Karlsson. 37 årig utflyttad Morabo. Sambo. 3 barn. Konsult  i eget företag med en bakgrund som hockeyspelare i Mora vilket tyvärr ibland gör sig påmint i avsaknad av smidighet. Efter den avslutade hockeykarriär blev det dessvärre endast sporadiskt med träning. Jag körde regelbundet med löpning och längdskidor under några år men mest för att hålla hyfsad form. I takt med att intresset kring träning växte kände jag att jag ville bredda mig och började därför med cykling. Under försommaren 2010 kom jag i kontakt med ART och kände direkt att det här verkade kanon. Därefter tände det till ordentligt kring cykling och jag körde en del olika race och tyckte att det blev roligare och roligare för varje gång.

 

Triathlon – jag har följt denna sport på avstånd och jag minns att vi redan för 15 år sedan på högskolan diskuterade kring konceptet Iron Man och ansåg detta vara något fantastiskt häftigt. Under förra säsongen läste jag om ART’s tri-pionjärer och då tände det till ordentligt.

Min tanke var; jag kan springa och jag kan cykla -shit – jag måste lära mig att simma.

Efter lite research anmälde jag mig till sporthallsbadets nybörjarkurs i crawl med Annika Gustafson. Körde sedan nybörjarkursen under hösten och hakade sedan på ART’s simning så snart jag tagit mina första ”crawlande” (läs kravlande) simtag. Utvecklingen går väl inte alltid som jag vill, men den går åt rätt håll och trägen vinner. Jag kände faktiskt att ljuset i ”simtunneln” tändes lite när jag testade att simma i våtdräkt och helt plötsligt kändes inte målen lika avlägsna.

Jag känner mig nu taggad inför triathlon och ser verkligen fram mot sommaren 2011 och hoppas på många och bra gemensamma träningar och roliga triathlontävlingar med ART.  

Tävlingskalandern för 2011 ser ut enligt följande; Vasaloppet, Alnö halvmarathon, Siljan Runt, Vättern, Vansbrosimningen och sedan …  vilket egentligen var planerat till 2012 … blir det Järnmannen i Kalmar den 6:e augusti.

Parallellt med mitt engagemang kring träning så har mitt intresse för hälsa, livsstil, jobb, fritid, familj (dvs. helheten) också påverkats och jag har som mål att försöka hitta den för mig optimala balansen.

Vi ses på träningarna.

                                         – Tomas. “

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.