Vätternrundan 2015 – så mycket mer än att cykla runt en sjö!

Känner behov av att summera och reflektera över vårens erfarenheter. Att registrera sig som medlem på ART var inte helt enkelt – Herregud ska jag våga? ”Dom är ju riktiga cyklister”. Ja, jag gjorde det iallafall och anmälde mig till VR sub11. Här sitter jag nu, efter en vår full av träningar…regniga träningar. En vår fylld av en gemenskap som byggts utifrån strävan mot ett gemensamt mål. En vår som gett mig nya vänner, lärt mig uthållighet, visat mig vad verklig teamkänsla är och inte att förglömma…en mage fylld av grus. För totalt sett har sub11 förmodligen käkat mer grus än vad vi klämde i oss gel under dagen D.

Vilken glädje cyklingen skapat och jag frågar mig hur det kan ge ett sådant enormt utslag. Som min lagkompis Linda uttryckte det – det kan jämföras med att föda barn! Fysiskt sett var det nog lite mer krävande att klämma ut en unge, men mentalt sett var Vätternrundan mer utmanande för mig. När jag skulle föda barn vara jag så trygg med att jag skulle klara det och jag kände förtroende för att både kropp och psyke stod på min sidan…jag är ju för sjutton skapad för att föda barn! Men när det gällde Vätternrundan var jag rädd för att psyket skulle svika och jag hade inte samma förtroende för att evolutionen har utvecklat mig i syfte att sitta i timtal på en cykel. Just utav den anledningen är det så väldigt stort för mig att jag gjorde det. Jag gjorde det faktiskt, jag cyklade 30 mil på 10:45 tim.

Med det sagt vill jag dock framhålla: det här var inte min prestation. Det var vår prestation, sub11:as prestation och utan mitt lag hade jag inte kunna sitta här och vara så härligt självgod och uppfylld av känslan av att vara en superhjälte. För jag har förmånen av att vara del av ett lag som har hög öppenhet, är prestigelösa och som har blivit väldigt samspelta. Det är verkligen med värme i hjärtat jag tänker på er ♡

Sedan vill jag lyfta fram vår coach och stålman Tomas Karlsson. Ja, du framstår ju inte som någon mjukis i första anblicken och jag hade, och har, stor respekt för din rutin och kompetens som cyklist. Ja, vad kan man fråga? …och hur mycket ska man våga blotta av sin okunskap som cyklist?? Men herregud, vi sket i det och bombade på med frågor om högt och lågt, dumma som smarta frågor. Ibland såg det ut som att du skulle sätta bullen i halsen och lägga av ett asgarv. Du har delat med dig av dina kunskaper, utmanat oss och ingjutit så mycket självförtroende i gruppen. Efter allt pepp och alla hyllningar du skickat till oss, så är det nästan så att jag misstänker att du är en liten mjukis ändå 😉 Skämt och sido. Stort tack Tomas, det har betytt enormt mycket att du trott på oss och gett oss så mycket fin feedback.

Ett par veckor innan Vätternrundan började jag få lite separationsångest från min nyvunna gemenskap. Jag föreställde mig att det skulle infinna sig en tomhet när målet var nått och att jag skulle stå där med en sommar full av möjliga träningstillfällen som inte blir av. För hur kul är det nu att sätta sig på cykeln och dra ut själv? Därför är det så härligt att vi tillsammans har satt ett nytt mål. Vätternrundan gav mersmak och vi känner oss stolta av att tillhöra ART och av att vara cyklister. Vi höjer ambitionerna och nu ser vi fram emot att få gå i mål på VR2016 – sub10!